Elikadurara aplikatutako bioteknologia

  Lantzen d(it)uen ikasgaia(k):

BiologiaBiologia eta GeologiaGeologia

  Maila(k):

DBH4

  Jarduera-tipologia(k):

Aditua gelan

Jarduera honek ematen du:

Enpresa: NEIKER

Jardueraren eremuak: Biologia, Ikerketa

Zer ikasten dute ikasleek?

Bioteknologia, genetika, transgenikoak eta bioetika bezalako kontzeptuak argitzea.

Kasu praktikoen bidez ezagutzea nola hobetzen den landare- zein animalia-produkzioa.

Zer curriculum-eduki jorratzen dira?

Ingeniaritza genetikoa – bioteknologia.

Transgenikoak aztertzea genetikaren ikuspegitik. Manipulazio genetikoa elikagaietan eta/edo animalietan, arraza garbiak hobetzeko edo genetikoki hobeak diren arrazak lortzeko eta produkzioa edo kalitatea handitzeko.

Nola garatzen da jarduera?

1. BIOTEKNOLOGIARAKO SARRERA ETA BEHAKETA-LANA: ikasleek patata baten analisia egiten dute eta hauxe behatzen dute: koloreak, azalaren gaixotasunak, prestatzeko moduak, etab. Horretarako, datuak biltzeko fitxa bat erabiltzen dute.

2. ADITUAREN HITZALDIA ETA ZALANTZEN EBAZPENA: hizlariak elikadurara aplikatutako bioteknologiaren inguruan hitz egiten du. Hizlariak horren guztiaren atzean dagoen zientzia azaltzen du, fitosanitarioekin, bioteknologiarekin eta elikadura-segurtasunarekin lotuz. Amaieran, ikasleek aukera daukate adituari bere zalantzak eta behaketak helarazteko.

3. IKASLEEN BALORAZIOA: ikasleek jarduerari buruz egiten duten balorazioa.

Gehiago jakin nahi baduzu…

Izena emateko epea itxita dago.

Menu